ukenru
podolyak-vvazhaye-neviznane-pridnistrovya-destabilizuyuchim-chinnikom-prognozuye-mozhlivist-yakikhos-rishen

Подоляк вважає невизнане Придністров'я дестабілізуючим чинником, прогнозує можливість "якихось" рішень

 • 172304 переглядiв

КИЇВ. 18 травня. УНН. Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що Придністровський регіон є дестабілізуючим чинником, і не лише для Республіки Молдова. Він зазначив, що в міру ескалації конфлікту буде ухвалено рішення щодо цього регіону. Про це Подоляк сказав в ефірі "Молдова 1" (TRM), пише УНН.

Цитата

"Я вважаю, що до списку санкцій має бути включено якнайбільше суб'єктів, які працюють у Придністров'ї. Взагалі Придністров'я у його нинішньому вигляді справді є дестабілізуючим чинником не лише для Молдови, у цьому плані, що воно не дає країні ефективно розвиватися, наявність будь-яких темних і кримінальних офшорів стримує економічне зростання. Це також ядро дестабілізації та напруженості в Україні. Безперечно, у міру ескалації конфлікту будуть ухвалені якісь рішення щодо Придністров'я", - сказав він.

Деталі 

Також, за словами Подоляка, наразі діалог між Україною та росією неможливий.

"Ментальний та емоційний клімат сильно змінився після подій у Київському регіоні, коли ми побачили бійню у Бучі, у Гостомелі, Ірпені та інших містах, після Волновахи, Маріуполя, після всього, що відбувається у Херсоні. Звісно, умови такої зустрічі змінюються. Організувати, звичайно, складно, бо, говорячи делікатно, росія та її політичне керівництво погано розуміють, що вони роблять в Україні. Я думаю, якщо вони почнуть правильно сприймати навколишній світ, то ймовірність цієї зустрічі збільшиться", — додав радник.

Також Подоляк наголосив, що український опір на заводі "Азовсталь" - сильний символ, який не влаштовує путіна, є ймовірність того, що солдати, евакуйовані на окуповані території, можуть зазнати репресій.

Нагадаємо 

росія може влаштувати провокації на території Придністровського регіону Молдови.

В Одеській області в районах, прилеглих до державного кордону, зокрема з невизнаним Придністров’ям, посилено контроль за дотриманням прикордонного режиму.

Українські Національні Новини

Політика