ukenru
podatkivets-chasiv-o-klimenka-mav-chotiri-kvartiri-ta-yizdiv-na-bentley

Податківець часів О.Клименка мав чотири квартири та їздив на Bentley

 • 18097 переглядiв

КИЇВ. 21 червня. УНН. Майно Володимира Задорожного, який в період з 2011 по 2012 рік займав ключові посади в податкових органах України та підозрюється у співучасті в незаконних схемах з мінімізації податків, правоохоронці оцінили у 20,5 млн грн. Про це УНН повідомили в Головній військовій прокуратурі України.

Колишній податківець та члени його сім’ї володіють авто Bentley Continental, двома квартирами у Києві та двома квартирами у Донецьку. Загальна орієнтовна вартість майна становить 20,5 млн грн, що вп’ятеро більше сукупного офіційного доходу родини за 19 років.

В.Задорожний займав посади заступника голови ДПА в Дніпропетровській області, голови комісії з реорганізації ДПА в Полтавській області та голови ДПС у Полтавській області.

Як зазначають слідчі, у складі створеної та очолюваної колишнім президентом В.Януковичем та мінсітром доходів і зборів О.Клименком злочинної організації, В.Задорожний брав участь у реалізації незаконної схеми з мінімізації податкових надходжень до бюджету. Збитки державі, які спричинив В.Задорожний, Головна військова прокуратура оцінює у 2,5 млрд грн.

Нагадаємо, у травні Головна військова прокуратура спільно з Нацполіцією провели широкомасштабну антикорупційну операцію, в рамках якої було проведено 454 обшуки по всій Україні та затримано 23 особи. Спецоперація реалізована у рамках кримінального провадження за фактом діяльності так званих “податкових майданчиків” екс-міністра Олександра Клименка.

Як пояснили в слідчому органі, принцип “податкових майданчиків” полягав в тому, щоб замість сплати податків до державного бюджету, бізнес користувався послугами місцевих контор, метою яких була мінімізація відрахувань до бюджету країни.

Правоохоронці впевнені, що програма діяла на державному рівні і адмініструвалася керівництвом Міністерства доходів і зборів, зокрема безпосередньо міністром тих часів Олександром Клименком. На оперативних нарадах з підлеглими О.Клименко вживав терміни “державна програма” і “програмне підприємство”.

Самому О.Клименку вже оголосили підозру за фактом нанесення збитків державі на суму 96 млрд грн.

Повідомляється, що приховувати кошти від держбюджету О.Клименку допомогали регіональні співробітники податкових адміністрацій.

За інформацією ГПУ, колишні податківці нині дають викривальні покази проти О.Клименка. Зокрема, один з колишніх керівників обласної податкової адміністрації розкрив механізм забезпечення діяльності вказаних схем з боку податкових органів, починаючи від Міністерства доходів і зборів України, закінчуючи районною податковою інспекцією, де на обліку перебували “програмні підприємства”.

Українські Національні Новини

Політика