pochatok-tymchasovoho-prypynennia-vohniu-v-hazi-ta-zvilnennia-zaruchnykiv-ochikuietsia-u-piatnytsiu

Початок тимчасового припинення вогню в Газі та звільнення заручників очікується у п'ятницю

 • 19129 переглядiв

Угода про припинення вогню у Газі і звільнення заручників була відкладена до п'ятниці

Угода про чотириденне припинення вогню в секторі Гази та звільнення десятків заручників, утримуваних бойовиками, та палестинців, ув'язнених Ізраїлем, схоже, наштовхнулася на перешкоду в останню хвилину. Високопоставлений ізраїльський чиновник заявив, що воно набуде чинності лише у п'ятницю, на день пізніше, ніж було оголошено спочатку. Про це повідомляє AP, пише УНН.

Деталі

Ізраїльський радник з національної безпеки Цахі Ханегбі оголосив про відстрочку пізно ввечері в середу, не вказавши причин. За словами Маджеда аль-Ансарі, представника міністерства закордонних справ Катару, який відігравав ключову роль у посередництві з ХАМАС, учасники переговорів все ще "працювали над створенням відповідних умов" для припинення вогню та обміну.

Країна Перської затоки заявила рано вранці в четвер, що новий час набуття чинності угоди буде оголошено "найближчим часом". Спочатку він мав розпочатися у четвер вранці. США та Єгипет також допомогли укласти угоду.

Доповнення

Тим часом міністерство охорони здоров'я в контрольованому ХАМАС секторі Газа відновило детальний підрахунок палестинських втрат в результаті війни, заявивши, що загинуло понад 13 300 осіб.

Раніше

Ізраїльський уряд за підсумками багатогодинного спеціального засідання 22 листопада схвалив план, який передбачає повернення із сектора Гази щонайменше 50 заручників протягом чотирьох днів, після чого військова операція в анклаві відновиться. 

Reuters повідомило, що Ізраїль і ХАМАС домовилися про повторення угоди з обміну заручників. За даними агентства, до кінця місяця ХАМАС пообіцяв звільнити 50 бранців, яких утримують у секторі Газа, в обмін на 150 палестинських в'язнів.

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В окупованому Криму повідомили про вибухи та стрілянину

     • 20741 переглядiв

    росіяни обстріляли передмістя Херсона: поранена жінка

     • 18272 переглядiв

    В Україні запровадять кейс-менеджмент у сфері соцпослуг

     • 16940 переглядiв