ukenru
pobuduvati-v-ukrayini-noviy-poligon-dlya-smittya-nerealno-ekspert

Побудувати в Україні новий полігон для сміття нереально – експерт

 • 57002 переглядiв

КИЇВ. 1 квітня. УНН. Місцева влада ні в одній області України не дасть згоду на будівництво нового полігону із захоронення неперероблених твердих побутових відходів. Про це повідомив голова правління ПрАТ "Київспецтранс" Андрій Грущинський в коментарі кореспонденту УНН.

"Побудувати новий полігон, який буде приймати не перероблені побутові відходи, – це нереальна задача на сьогодні. Я вірю, що органи місцевого самоврядування і громада, яка утворює побутові відходи, погодиться на розміщення на своїй території сучасного, за європейським типом, сміттєпереробного підприємства. Але в те, що десь буде відведена земля для захоронення твердих побутових відходів без переробки, я не вірю", - наголосив А.Грущинський.

За його словами, тому вже зараз треба змінювати національне законодавство з тим, щоб створити в країні галузь з переробки сміття.

При цьому він пояснив, що сміття є ресурсом, який можна і треба переробляти для отримання вторинної сировини або енергоносіїв, втім його переробка виявляється дорожчою за ресурси, які переробники отримують на виході. Тож для створення такої галузі в державі треба вводити тариф на сміттєпереробку, що буде непопулярним рішенням для будь-якої влади.

Нагадаємо, уряд вніс зміни до Порядку формування тарифів на послуги з вивезення побутових відходів і закріпив за місцевою владою повноваження щодо поводження з побутовими відходами.

Українські Національні Новини

Суспільство