ukenru
plyashka-yaponskogo-viski-prodana-na-auktsioni-za-rekordni-299-tis-dolariv

Пляшка японського віскі продана на аукціоні за рекордні 299 тис. доларів

 • 11114 переглядiв

КИЇВ. 2 лютого. УНН. Пляшка односолодового віскі марки Yamazaki 50 Years продана на аукціоні Sotheby's у Гонконзі за рекордну суму майже 299 тис. доларів США. Це найвища ціна, коли-небудь сплачена за алкоголь японського виробництва, повідомляє УНН з посиланням на газету Yomiuri shimbun.

Віскі марки Yamazaki 50 Years був випущений у продаж у грудні 2011 року в кількості всього 150 пляшок. Напій виготовлений на основі особливо відібраного елітного солоду і витриманий у бочках з японського дуба не менше 50 років. У 2011 році Yamazaki 50 Years продавалися в Японії за ціною 1,05 млн ієн (близько 9,5 тис. доларів) за пляшку. Вся партія була швидко розкуплена колекціонерами і любителями.

Yamazaki 50 Years - одна з марок, під якими випускає віскі великий японський виробник алкоголю Suntory Spirits. В останні роки по всьому світу росте інтерес до японського віскі, який неодноразово перемагав на конкурсах, зокрема, у Великій Британії.

Як раніше повідомляв УНН, житель міста Дурбан (східне узбережжя ПАР - ред.) витратив 740 тис. рендів (близько 61 тис. дол. - ред.) на покупку алкоголю для новорічної вечірки.

Українські Національні Новини

Новини Світу