pletenchuk-pro-krymskyi-mist-v-yakyis-moment-vse-zh-taky-prypynyt-svoie-isnuvannia

Плетенчук про Кримський міст: в якийсь момент все ж таки припинить своє існування

 • 15097 переглядiв

Речник ВМС ЗСУ заявив, що Кримський міст в якийсь момент припинить існування. Він зазначив, що міст має технічні та безпекові проблеми, а росіяни побудували щонайменше дві лінії бонових загороджень.

Кримський міст в якийсь момент все ж таки припинить своє існування. Про це заявив речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

На запитання, що відомо про стан Кримського мосту, Плетенчук відповів:

"Вони (росіяни – ред.) не можуть розраховувати на його повноцінне функціонування, як з технічної точки зору, так й з безпекової. З технічної після отримання пошкоджень не можуть й не використовують, особливо якщо брати залізницю. Якщо автомобільну частину мосту в принципі міняли після пошкоджень, то із залізницею ситуація складніша. Безпекова – це те, що в разі повітряних тривог, будь-яких загроз міст перекривається".

Окрім того, за його словами, сам спосіб контролю пропуску через міст вносить досить багато дискомфорту у відпочинок нелегальних туристів з рф.

"В будь-якому разі постійно триває робота і в якийсь момент все ж таки цей об’єкт припинить своє існування", - заявив Плетенчук.

На уточнююче запитання, як багато бонових загороджень набудували росіяни, скільки таких ліній захисту, Плетенчук зазначив: "Як мінімум дві. В будь-якому разі все це можна вважати однією спорудою, однією лінією. Можуть змінюватися лише її технічні параметри, характеристики. Вони там періодично щось добудовують, але в будь-якому разі прохід залишається відкритим, тому що вони здійснюють судноплавство незаконно, тому що ця акваторія офіційно закрита Україною, це територіальні води України".

Доповнення

У ніч проти 16 серпня окупанти повідомили про перекриття Кримського моста.

В липні 2024 року очільник ГУР МО Кирило Буданов заявляв, що Кримський міст має бути зруйнований.

Анна Мурашко

Війна

    Популярні

    Новини по темі