ukenru
plani-uryadu-schodo-zbilshennya-vidobutku-vlasnogo-gazu-do-20-mlrd-kub-poki-nerealni-ekspert

Плани уряду щодо збільшення видобутку власного газу до 20 млрд куб. поки нереальні - експерт

 • 8920 переглядiв

КИЇВ. 7 грудня. УНН. Враховуючі статистичні дані, які свідчать про те, що протягом 11 місяців поточного року видобуток вітчизняного газу вдалося збільшити всього лише на 1%, а також низку інших факторів, що спостерігаються у цій галузі, плани КМУ наростити видобуток газу до 2020 року на рівні 20 млрд куб. м виглядають нездійсненними. Таку думку у коментарі УНН висловив експерт Дмитро Єгер.

"Нереально ці плани виконати. Процедура видобутку газу, збільшення і нарощування цих об’ємів складна. Там йде процес розвідки – 5-7 років мінімум, після того як родовище розвідане, іде дослідно-промислова експлуатація, облаштування, на це потрібно ще 3-4 роки, у цивілізованих країнах – 8-9 років на отримання ліцензій і таке інше… І тільки тоді виходять на середній рівень видобутку. Тому ці цифри і плани КМУ захмарні.

А як їх взяти і звідки? Програми “Укргазвидобування” (УГВ) по 10 разів переробляють, скрізь доповідають, але офіційно навіть на сайті цих програм не можна почитати аби зрозуміти, яким способом вони хочуть це зробити (наростити видобуток вітчизняного газу)”, - сказав він.

Нагадаємо, експерти вважають, що нереформований “Нафтогаз” може бути предметом шантажу ЄС з боку РФ.

При цьому, за словами Д.Марунича, керівництво “Нафтогазу” блокує реформування компанії.

На переконання Асоціації газовидобувних компаній України, тільки за допомогою іноземних компаній Україна зможе реалізувати газову революцію за незалежність.

Про те, що залучення іноземних інвестицій до газової галузі є пріоритетом, заявляв і віце-прем’єр-міністр України Володимир Кістіон.

Українські Національні Новини

Політика