ukenru
plan-nadkhodzhen-do-derzhbyudzhetu-ne-vikonano-na-10-8-rakhunkova-palata

План надходжень до держбюджету не виконано на 10,8% - Рахункова палата

 • 14641 переглядiв

КИЇВ. 22 квітня. УНН. Збереження наявних економічних тенденцій створює додаткові ризики виконання доходів держбюджету. Про це заявив Голова Рахункової палати Валерій Пацкан, передає УНН з посиланням на прес-службу Рахункової палати.

У результаті недонадходження у запланованих обсягах доходів, коштів від державних запозичень, приватизації державного майна і повернення кредитів план надходжень загального фонду державного бюджету не виконано на 35 млрд грн, або 10,8%. Про це заявив Голова Рахункової палати Валерій Пацкан, коментуючи виконання Державного бюджету України у першому кварталі 2019 року за оперативною звітністю Державної казначейської служби України.

Він зазначив, що державний бюджет виконувався в умовах уповільнення зростання економіки. Реальний ВВП у січні–лютому, за оцінкою фахівців Рахункової палати, зріс на 1,6%.

Голова Рахункової палати зауважив, що план доходів загального фонду на січень–березень цього року не виконано на 16 млрд грн, або 8%. Найбільше невиконання планового показника податку на додану вартість із ввезених на територію України товарів – на 9 млрд грн, або 12%, зумовлене, зокрема, нижчими темпами зростання імпорту (7,5% у січні–лютому), ніж прогнозується на цей рік (9,1%), і відсутністю девальвації середнього курсу гривні до дол. США (прогноз на рік – 2,5%).

Нагадаємо, нещодавно Рахункова палата повідомляла, що з початку року державний борг зменшився на 3 млрд грн. 

Українські Національні Новини

Економіка