ukenru
plakhotnyuk-uryad-moldovi-zdaye-pid-kontrol-rf-derzhavni-instituti

Плахотнюк: уряд Молдови здає під контроль РФ державні інститути

 • 10052 переглядiв

КИЇВ. 30 липня. УНН. Колишній лідер Демократичної партії Республіки Молдова Володимир Плахотнюк заявив, що уряд Майї Санду здає під контроль Москві державні інститути країни. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передає УНН.

"Москва захопила стратегічні інститути держави: SIS, міністерство оборони, парламент (керівництво і найбільш важливі комісії), і дуже скоро і Генеральну прокуратуру, CNA (антикорупційна прокуратура - ред.) ... Мета полягає в тому, щоб встановити в Республіці Молдова проросійський режим на багато років. Режим, який буде діяти під командуванням зовнішніх сил не пов'язаних з благом громадян Молдови", - написав Плахотнюк.

Він звинуватив уряд Майї Санду в тому, що він проводить політизацію державних інститутів і підіграє Москві.

Нагадаємо, за квотою проросійської Партії соціалістів Ігоря Додона, яка сформувала уряд з блоком ACUM, були призначені керівники Міністерства оборони, Служби безпеки і інформації.

Також парламент РМ сьогодні проголосував за призначення нового генерального прокурора.

Як повідомляв УНН, голова оборонного відомства Молдови Павел Войку назвав Росію надійним партнером, а глава міністерства закордонних справ і європейської інтеграції назвав придністровський конфлікт "цивільним".

Українські Національні Новини

Новини Світу