ukenru
pivnichniy-potik-2-zapratsyuye-cherez-kilka-rokiv-yek

"Північний потік-2" запрацює через кілька років - ЄК

 • 11978 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. Росія повернеться до переговорів про транзит газу через Україну з 2020 року, оскільки газопровід "Північний потік-2" не запрацює ще кілька років. Про це повідомив директор з питань внутрішнього енергетичного ринку головного директорату Енергетика Єврокомісії Клаус-Дітер Боршардт, передає УНН з посиланням на Reuters.

"Будівництво російського газопроводу "Північний потік-2" до Німеччини неминуче зіткнеться з тривалими затримками, змусивши Москву домовитися з Україною про майбутні транзити газу", - заявив представник ЄС.

Проект вартістю 11 мільярдів євро (12 мільярдів доларів) з будівництва газопроводу з Росії до Німеччини піддався критиці з боку Сполучених Штатів і низки країн Східної Європи і Північних країн, які побоюються, що це підірве Україну і її доходи від транзиту газу і збільшить Залежність ЄС від російського газу.

Представник ЄК вважає, що російській стороні знадобиться ще 2-3 роки для того, щоб Північний потік-2 почав працювати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Moody's назвало можливу причину гальмування "Північного потоку-2"

"Це призведе російську сторону за стіл переговорів. Буде кілька років затримки і це наш козир з Росією", - додав він.

На додаток до невизначеності щодо траси трубопроводу через очікуване схвалення з боку Данії і того, як він буде відповідати правилам ЄС, Боршардт заявив, що він очікує, що транзит газу з Німеччини через Чеську Республіку в інші держави ЄС також не буде реалізований до 2020 року.

Раніше УНН повідомляв, що Європарламент затвердив зміни в газову директиву ЄС по "Північному потоку-2".

Українські Національні Новини

Новини Світу