ukenru
pivnichniy-potik-2-koshtuvatime-ukrayini-3-vvp-kobolev

"Північний Потік – 2" коштуватиме Україні 3% ВВП – Коболев

 • 20300 переглядiв

КИЇВ. 15 вересня. УНН. Якщо "Північний Потік -2" все ж буде побудовано і він почне свою роботу, це позбавить Україну газового транзиту, що, в свою чергу, призведе до величезних грошових втрат. Таку думку висловив голова НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболев в ході панельної дискусії на 15-й Щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES), передає кореспондент УНН.

"Якщо говорити про об’єми, то це 3 млрд доларів на рік. Зараз це ті доходи, які ми отримуємо за транзит газу через Україну. Якщо "Північний Потік – 2", наприклад, зараз запуститься, то через 2 роки проект може бути завершено, і як тільки він буде завершений, всі розрахунки показують, що транзиту газу через Україну не буде", - наголосив він.

За словами Коболева, після того, як будівництво газогону буде завершено і він почне свою роботу, частина транзитного газу перейде на "Турецький Потік", все, що залишиться, піде на "Північний Потік – 2".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коболев: без транзиту газу шлях до повноцінної військової агресії РФ проти України відкритий

"Для нас це буде величезна втрата – 3 млрд доларів це 3% нашого ВВП, велика сума", - наголосив він.

Раніше Коболев повідомляв, що, якщо Росія припинить транзит газу через Україну, це може завдати шкоди економіці країни в розмірі 3,5 мільярда доларів.

Нагадаємо, канцлер Німеччини Ангела Меркель під час спільного брифінгу з Президентом Петром Порошенко заявила, що, після побудови газогону “Північний потік-2”, частина газу буде йти через українську територію.

Українські Національні Новини

Економіка