ukenru
pivnichniy-kipr-potribno-zakhischati-z-usikh-bokiv-prezident-erdogan

Північний Кіпр потрібно захищати з усіх боків - президент Ердоган

 • 208920 переглядiв

КИЇВ. 7 жовтня. УНН. Турецькі неозброєні літальні апарати та бойові безпілотники знаходяться в Турецькій Республіці Північного Кіпру (ТРПК) для її захисту з усіх боків, заявив президент Реджеп Тайіп Ердоган, передає УНН з посиланням на Daily Sabah.

Деталі

Ердоган розмовляв із журналістами на зворотному шляху із саміту Європейської політичної спільноти у Празі. На питання, чи є план створення турецької військової бази на північному сході півострова Карпаз у ТРПК, Ердоган сказав, що до регіону також можуть бути відправлені турецькі безпілотники.

«Бо нам потрібно убезпечити північний Кіпр з усіх боків. Чи буде база створена чи ні, наші літаки одразу виявляться на північному Кіпрі, як тільки вони злетять з нашого материка", - сказав він.

Виступаючи на прес-конференції в Чехії в четвер, Ердоган також сказав із цього приводу, що Анкара не прагне загарбати територію чи суверенітет якоїсь країни, додавши, що Туреччина бореться лише за захист своїх інтересів та інтересів турків-кіпріотів.

Торкаючись Кіпру, він наголосив, що "єдиним ключем" до вирішення проблеми острова у Східному Середземномор'ї є визнання суверенної рівності та рівного міжнародного статусу кіпрсько-турецького народу з адміністрацією кіпріотів-греків.

Додамо

Самопроголошена Турецька республіка Північного Кіпру надала миротворцям термін в один місяць, щоб залишити острів, якщо Організація Об'єднаних Націй не визнає її існування.

Українські Національні Новини

Новини Світу