pivnichna-makedoniya-zayavlyaye-scho-otrimuvala-falshivi-pogrozi-pro-bombi-z-rosiyi-ta-iranu

Північна Македонія заявляє, що отримувала фальшиві погрози про бомби з росії та Ірану

 • 777597 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. Північна Македонія отримувала фальшиві погрози про бомби від Ірану та росії, заявив у понеділок міністр внутрішніх справ, передає УНН з посиланням nova tv.

Деталі

Міністр внутрішніх справ Олівер Спасовський заявив, що офіційні особи балканської країни активно працюють над забезпеченням безпеки своїх систем, і, за даними міністерства, наразі погрози про бомбу торкнулися 720 об'єктів.

"Це інтенсивна гібридна атака, націлена на більш ніж 720 об'єктів з 19 жовтня. Декілька випадків були розкриті. Тепер ми маємо ізольовану групу, і справа працює. В останні дні електронні листи надсилалися з адрес в Ірані та росії, а платежі до служб VPN (віртуальні приватні мережі) проводилися криптовалютами, що ускладнює відстеження", - повідомив Спасовський.

Прем'єр-міністр Димитар Ковачевський раніше припустив, що загрози були пов'язані з позицією країни щодо війни в Україні після того, як країна приєдналася до санкцій проти росії.

Доповнення

Після початку російсько-української війни до Сербії, Чорногорії та Північної Македонії надходили численні повідомлення про закладені бомби.

Сербія заявила, що за погрозами стояли іноземні розвідувальні служби та невстановлена країна ЄС.

Посольства в Угорщині, Нідерландах, Польщі, Хорватії та Італії входять до числа тих, хто отримав наповнені кров'ю посилки, а посольство України в Мадриді отримало лист-бомбу, яка завдала легких травм співробітникам служби безпеки. Загалом до посольством Іспанії було отримано шість бомб із листами.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Генштабі заявили, що ворог веде наступ на п'яти напрямках

     • 824917 переглядiв

    Air Moldova скасувала ще кілька рейсів

     • 1237559 переглядiв

    СБУ в Одеській області затримала заступника голови ОВА

     • 1290012 переглядiв