ukenru
pivnichna-koreya-zapustila-8-balistichnikh-raket-u-bik-yaponskogo-morya

Північна Корея запустила 8 балістичних ракет у бік Японського моря

 • 147549 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Північна Корея запустила щонайменше вісім балістичних ракет малої дальності у бік Японського моря, повідомило південнокорейські агенство YNA у неділю, передає УНН.

Деталі

За даними державного інформаційного агентства YNA, це третя провокація з моменту інавгурації нового президента Південної Кореї Юн Сок Йоля минулого місяця і 18-а з початку 2022 року.

Військова влада Південної Кореї аналізує деталі запуску, такі як дальність та висота ракети, зазначається в повідомленні.

Агентство також зазначило, що військова влада вважає, що більшу частину підготовки до сьомого ядерного випробування нещодавно було завершено, і наказ про запуск очікується від північнокорейського лідера Кім Чен Ина.

Агенство також звертає увагу на той факт, що пуски були зроблені через два дні після того, як Південна Корея та США завершили триденні навчання в міжнародних водах поблизу Окінави, мобілізувавши атомний авіаносець USS Ronald Reagan.

«Підсилюючи моніторинг та пильність, наші збройні сили у тісній співпраці зі Сполученими Штатами підтримують стан повної готовності», - заявив Об'єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї, повідомляє YNA.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Північна Корея відновила ядерні випробування - KCNA

Українські Національні Новини

Новини Світу