pivnichna-koreia-zapustyla-druhu-balistychnu-raketu-tsoho-razu-dalnoho-radiusu-dii-reuters

Північна Корея запустила другу балістичну ракету: цього разу дальнього радіусу дії – Reuters

 • 29847 переглядiв

Північна Корея запустила балістичну ракету дальнього радіусу дії, яку відстежували південнокорейські військові та Японія, що свідчить про політ тривалістю 73 хвилини, який покрив 1000 км. Це сталося після запуску ракети малої дальності і засудження Північною Кореєю "підготовки США до ядерної війни"

Північна Корея у понеділок, 18 грудня, запустила балістичну ракету дальнього радіуса дії. Про це пише Reuters з посиланням на південнокорейських військових, передає УНН.

Деталі

За повідомленням Об'єднаного комітету начальників штабів Південної Кореї, ракету запустили з району поблизу столиці Пхеньяна в напрямку моря біля східного узбережжя Північної Кореї.

Японська телерадіокомпанія, посилаючись на Міністерство оборони Японії, повідомила, що це могла бути ракета дальнього радіуса дії.

Повідомляється, що міжнародний аеропорт, який обслуговує Пхеньян, є місцем, звідки Північна Корея раніше запускала міжконтинентальні балістичні ракети, і, як підозрюють, є також місцем розташування заводу зі збирання ракет.

У Японії заявили, що запущена міжконтинентальна балістична ракета перебувала у польоті 73 хвилини і за цей час подолала дистанцію в 1 тис. км за максимальної висоти польоту в 6 тис. км. При запуску звичайною траєкторією її дальність може перевищити 15 тис. км, заявив парламентський віце-міністр оборони Японії Сінго Міяке.

Контекст

Запуск ракети в понеділок відбувся після того, як у неділю ввечері Північна Корея запустила балістичну ракету малої дальності, яка пролетіла близько 570 км від району поблизу Пхеньяна і впала в океан.

Після цього запуску Північна Корея виступила з заявою, у якій засудила Сполучені Штати за організацію того, що вона назвала "підготовкою до ядерної війни", в тому числі за прибуття атомного підводного човна до Південної Кореї в неділю.

США заявили, що пуск ракети КНДР підриває регіональну безпеку18.12.23, 04:32

Популярні

Новини по темі

Папа Франциск відзначив 87-річчя

 • 30925 переглядiв

Автомобіль врізався в кортеж президента Джо Байдена

 • 102534 переглядiв

США заявили, що пуск ракети КНДР підриває регіональну безпеку

 • 25879 переглядiв

Литва закликала позбавити Угорщину права голосу в ЄС

 • 30339 переглядiв