pivnichna-karolina-vyznala-holodomor-henotsydom-ukrainskoho-narodu

Північна Кароліна визнала Голодомор геноцидом українського народу

 • 29419 переглядiв

Губернатор штату Північна Кароліна Рой Купер оголосив 25 листопада Днем пам'яті жертв Голодомору в Північній Кароліні, визнаючи 90-ті роковини геноциду українців.

Губернатор Північної Кароліни Рой Купер проголосив 25 листопада Днем пам’яті про Голодомор, повідомила посол України в США Оксана Маркарова, пише УНН.

Деталі

На завершення місяця пам’яті жертв Голодомору-геноциду в Україні маємо новину з Північної Кароліни. З нагоди 90-их роковин трагедії Губернатор штату Рой Купер підписав відповідну прокламацію та проголосив 25 листопада Днем пам’яті про Голодомор

 - повідомила Маркарова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська сільськогосподарська інфраструктура стає мішенню путіна – Байден з нагоди 90-ї річниці Голодомору

Вона подякувала Рою Куперу за те, що починаючи з 2018 року, він щорічно підтверджує свою послідовну позицію у питанні визнання Голодомору геноцидом.

Нагадаємо

У Нью-Йорку вшанували пам’ять загиблих та розгорнули 30-метровий жовто-синій стяг, щоб відзначити 90-ті роковини геноциду українського народу. Також штат Нью-Йорк оголосив листопад місяцем пам’яті про Голодомор в Україні.

Володимир Омельченко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Росіяни обстріляли Херсонщину: загинув 78-річний чоловік

     • 36296 переглядiв