ukenru
pivdenna-koreya-rozrobit-sistemu-oboroni-v-stili-zaliznogo-kupola-dlya-protidiyi-artileriyi-kndr

Південна Корея розробить систему оборони в стилі "Залізного купола" для протидії артилерії КНДР

 • 18261 переглядiв

КИЇВ. 28 червня. УНН. У Південній Кореї затвердили урядовий план щодо створення системи перехоплення артилерії, подібної до ізраїльського Залізного купола. Її хочуть використовувати для захисту від далекобійних знарядь і ракет із боку КНДР. Про це повідомляє Reuters, передає УНН.

Деталі

На великій частині території, яка оточує столицю Сеул, проживає близько половини 52-мільйонного населення, і вона знаходиться в радіусі дії дальних гармат сусідів та реактивних систем залпового вогню.

Наприкінці минулого року урядовий оборонний план закликав розробити "залізний купол у корейському стилі", який зможе захистити Сеул та ключові об'єкти.

Як повідомили в Адміністрації програм оборонних закупівель (DAPA), у понеділок комітет, який очолює міністр оборони Сух Вук, схвалив проект, який, як очікується, буде завершено близько 2035 року вартістю 2,89 трильйона вон (2,6 мільярда доларів).

Цитата

"Завдяки цьому проекту передбачається зміцнити здатність реагувати на загрозу ворожої артилерії дальньої дії, а також забезпечувати внутрішні технології та створювати внутрішні робочі місця", - йдеться в повідомленні.

Доповнення

Міністерство національної оборони заявляє, що в той час як існуюча зброя, така як системи протиракетної оборони "Патріот" і "THAAD", призначена для націлювання на все більш спроможні балістичні ракети малої дальності на Півночі, нова система спрямована на захист від артилерії великої дальності та реактивних систем залпового вогню.

Пхеньян не коментує своє військове розгортання, але експерти вважають, що більшість із 13 600 гармат і реактивних систем залпового вогню КНДР розташовані біля кордону, приблизно в 40 км (25 миль) від Сеула.

Українські Національні Новини

Новини Світу