pivdenna-koreya-i-frantsiya-proveli-pershi-dvostoronni-navchannya-viyskovo-povitryanikh-sil

Південна Корея і Франція провели перші в історії двосторонні навчання військово-повітряних сил

 • 184435 переглядiв

КИЇВ. 25 липня. УНН. Південна Корея і Франція у вівторок розпочали перші в історії спільні військово-повітряні навчання на Корейському півострові з метою посилення оперативної сумісності, оскільки Сеул прагне посилити міжнародну співпрацю проти постійних загроз з боку Північної Кореї. Про це пише Yonhap, повідомляє УНН.

Деталі

Південнокорейські ВПС і французькі Повітряно-космічні сили розпочали дводенні навчання на авіабазі в Гімхе, приблизно за 450 кілометрів на південний схід від Сеула. За словами сеульських офіційних осіб, ВПС мобілізували три винищувачі F-15K і два винищувачі F-16, а французькі військові привезли сюди два бойові літаки Rafale, транспортний літак A400M і багатоцільовий транспортний літак-заправник A330.

Французька команда прибула сюди в рамках місії "Пегас", призначеної для розгортання повітряних засобів у Східній і Південній Азії, що є демонстрацією прихильності країни до безпеки в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні.

Двостороння навчальна програма охоплює навчання з дозаправки в повітрі і тактичні дискусії з експлуатації винищувачів, транспортних літаків і танкерів-заправників, а також спільний політ, спрямований на вшанування пам'яті жертв військ ООН, загиблих під час Корейської війни.

У вівторок обидві сторони здійснили спільний політ над кладовищем ООН на честь загиблих військовослужбовців у Пусані, за 320 кілометрів на південний схід від Сеула. На кладовищі поховані 47 французьких військових.

Спільні навчання відбулися через прагнення Південної Кореї поглибити співпрацю з Організацією Північноатлантичного договору в галузі безпеки на тлі зростаючої невизначеності в регіоні через брязкання зброєю з боку Північної Кореї, посилення китайсько-американського суперництва і війну росії в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Франція може надати статус біженця дезертирам з російської армії

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    ЄС виплатив ще 1,5 млрд євро макрофіну Україні

     • 205337 переглядiв

    У Криму та Донецьку пролунали вибухи

     • 224304 переглядiв