pivdenna-koreya-evakuyuye-desyatki-tisyach-skautiv-cherez-nablizhennya-tayfunu-kanun

Південна Корея евакуює десятки тисяч скаутів через наближення тайфуну "Канун"

 • 357695 переглядiв

КИЇВ. 7 серпня. УНН. Тайфун "Канун", який уже обрушився на Японію, іде на Південну Корею. За прогнозами синоптиків, у четвер стихія має пройти по провінції Північна Джоелла, де цього року проходить великий скаутський табір. Близько 36 000 учасників із 158 країн почнуть евакуацію з кемпінгу зранку у вівторок, 8 серпня. Про це AP повідомляє з посиланням на віце-міністра Міністерства внутрішніх справ і безпеки Південної Кореї Кім Сон Хо, пише УНН.

Деталі

Скаутський зліт мав тривати кілька днів. Однак, тропічний шторм «Канун» вніс свої корективи. Скаутів почнуть вивозити автобусами з зони небезпеки у вівторок зранку. Більшість евакуйованих розмістять в Сеулі та у прилеглому столичному районі, зазначив Кім Сон Хо.

Чиновники планують розмістити скаутів у державних навчальних закладах, а також у готелях. Кім також зазначив, що на евакуацію скаутів із небезпечного місця кемпінгу знадобиться близько шести годин.

Доповнення

За прогнозами синоптиків, шторм «Канун» принесе на Корейський півострів проливний дощ і сильний вітер. У Метеорологічному агентстві Південної Кореї зазначили, що максимальна швидкість вітру сягатиме до 44 метрів на секунду. Такої сили достатньо, аби зняти з рейок поїзд у русі.

За даними Всесвітньої організації скаутського руху, у зоні небезпеки близько 43 000 скаутів. Тому організатори табору напередодні закликали Південну Корею терміново евакуювати дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Тайвані закривали школи та підприємства через тайфун "Канун"

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Через сильні дощі в Судані зруйновано майже 500 будинків

     • 189061 переглядiв

    До узбережжя Одещини штормом викинуло ще одну міну

     • 206413 переглядiв