pivdenna-koreia-poperedzhaie-pro-mozhlyve-yaderne-vyprobuvannia-kndr-nastupnoho-roku

Південна Корея попереджає про можливе ядерне випробування КНДР наступного року

 • 21233 переглядiв

Розвідка Південної Кореї попереджає про можливе ядерне випробування Північної Кореї наступного року після запуску супутника-шпигуна

Північна Корея може провести ядерне випробування наступного року, попередило розвідувальне агентство Південної Кореї, пише УНН з посиланням на Sky News.

Деталі

Розвідувальне управління Південної Кореї також повідомила, що Пхеньян отримав допомогу від росії для успішного запуску розвідувального супутника цього тижня.

Північна Корея надіслала в росію дані про ракети-носії, використані під час двох попередніх невдалих запусків супутників, і москва запропонувала свій аналіз цих даних, заявив Ю Сан Бом, член парламентського комітету з розвідки, після брифінгу розвідувального агентства.

Запуск був успішним, супутник вийшов на орбіту навколо Землі, і Північна Корея може запустити додаткові супутники і провести ядерні випробування наступного року, сказав Юн Кун Йон, інший член комітету.

Доповнення

Востаннє країна випробовувала ядерну бомбу у 2017 році - на об'єкті, який, мабуть, був знесений перед переговорами між тодішнім президентом США Дональдом Трампом та лідером Північної Кореї Кім Чен Ином, вказує видання.

Південна Корея призупинила виконання частини військової угоди після того, як КНДР проігнорувала попередження про запуск свого шпигунського супутника.

Це був перший запуск відтоді, як Кім зустрівся з володимиром путіним на російському космічному об'єкті у вересні, де російський президент пообіцяв допомогти Північній Кореї зі створенням більшої кількості супутників, зазначає видання.

Юлія Шрамко

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    В Україні запустили перший у світі Food Train

     • 20147 переглядiв