pivdenna-afrika-pobila-doboviy-rekord-vipadkiv-covid-19-v-26-tisyach

Південна Африка побила добовий рекорд випадків COVID-19 в 26 тисяч

 • 22896 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. В Південній Африці зареєстровано 26 000 нових випадків захворювання COVID-19, що є другим рекордом за останні дні. Третя хвиля COVID-19 охопила більшу частину населення країни, що не має вакцини. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Стрімке зростання COVID-19 в найбільш промислово розвиненій країні Африки призвело до того, що послуги охорони здоров'я були доведені до межі: в лікарнях не вистачає ліжок та лікарів, що змусили уряд ввести часткові обмеження.

За даними Міністерства охорони здоров'я, Південна Африка зареєструвала понад 2 мільйонів випадків захворювання і 61 500 випадків смерті на даний момент під час пандемії, в той час як 3,3 мільйона людей були вакциновані, або близько 5% населення.

Доповнення

Низький рівень вакцинації - результат суміші "невезіння" і бюрократичних провалів. На початку цього року уряду довелося знищити 2 мільйони доз зараженої вакцини Johnson & Johnson, оскільки спроби замінити вакцину натрапили на глобальні проблеми з поставками.

Президент ПАР Сиріл Рамафоса розкритикував те, що він назвав "глобальним вакцинним апартеїдом", коли багаті країни з великими запасами вакцин накопичують їх, а більш бідні країни чекають.

Щоб вирішити цю проблему, в суботу Південна Африка схвалила китайську вакцину Sinovac проти COVID-19, оскільки з'являється все більше і більше доказів її ефективності.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві затримали депутата Євгенія Брагара

     • 66038 переглядiв