piv-sotni-ukrayinskikh-ryatuvalnikiv-virushili-do-sloveniyi-dlya-likvidatsiyi-poveni

Пів сотні українських рятувальників вирушили до Словенії для ліквідації повені

 • 1426657 переглядiв

КИЇВ. 12 серпня. УНН. Пів сотні українських рятувальників та майже 20 одиниць спеціалізованої техніки вирушили до Словенії, яка потерпає від повені та потребує підтримки. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, передає УНН.

Деталі

За словами посадовця, відповідно до наказу президента та розпорядження уряду сформований протипаводковий модуль, який направили для участі в ліквідаційних роботах на північному сході Республіки Словенія.

Клименко зазначив, що українські рятувальники мають "необхідний, а подекуди навіть безпрецедентний" досвід, який допоможе якнайшвидше стабілізувати ситуацію.

Цитата

"Друзі України завжди можуть розраховувати на нашу підтримку. Ми ніколи не залишимо в біді тих, хто потребує допомоги. Навіть якщо і нам самим нелегко", — підсумував глава МВС.

Контекст 

У Словенії через сильні зливи північ, північний захід та частину центральної країни накрили повені. Внаслідок стихійного лиха загинули четверо людей. Словенський прем'єр-міністр Роберт Голоб заявив, що повені завдали матеріальних збитків на суму 550 мільйонів доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖУкраїна надає допомогу Словенії у відповідь на сильні повені: Зеленський підписав указ

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Шольц не підтвердив передачу Україні ракет Taurus Україні

     • 1423679 переглядiв

    Біля берегів Сицилії дослідники виявили три підводні вулкани

     • 1331636 переглядiв