ukenru
pitannya-perekhodu-tserkov-upts-mp-do-ptsu-mozhna-bude-virishiti-u-sichni-parubiy

Питання переходу церков УПЦ МП до ПЦУ можна буде вирішити у січні - Парубій

 • 9872 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. Голова Верховної Ради Андрій Парубій планує в найближчий сесійний тиждень запропонувати на розгляд Верховної Ради України законопроект щодо юридичних процедур переходу церков Московського патріархату в українську помісну Православну церкву. Про це він заявив, перебуваючи з візитом у Стамбулі, передає кореспондент УНН.

За словами Парубія, він говорив з багатьма священниками, і, за його словами, існують юридичні моменти, як має відбутись перехід, яким має бути голосування, яким має бути кворум.

"І тому я планую вже, можливо, в найближчий сесійний тиждень запропонувати, щоб законопроект, який є підготовленим, який є у ВР, який був затверджений комітетом, запропонувати на розгляд Верховної Ради України, щоб ми змогли упорядкувати і дати дуже чіткі юридичні процедури переходу церков Московського патріархату в українську помісну Православну церкву", - наголосив він.

На думку голови Верховної Ради, важливими є як отримання Томосу, так і законодавчі процедури.

"Сподіваюсь, що це вдасться вирішити вже в січні – законопроект, який дозволить юридичний перехід в Українську церкву", - наголосив він.

Як повідомляв УНН, раніше у суботу українська делегація на чолі з Президентом прибула до Стамбула отримувати Томос від Вселенського Патріарха про автокефалію Православної Церкви України.

Нагадаємо, Порошенко та голова Верховної Ради Андрій Парубій перебуватимуть з візитом 5-6 січня 2019 року у Туреччині для отримання Томосу. Програмою візиту до Турецької Республіки (Стамбул) 5 січня передбачено зустріч Парубія і Порошенка з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, відвідання Вселенського Патріархату та зустріч із Вселенським Патріархом Варфоломієм.

6 січня Порошенко, Парубій та члени делегації візьмуть участь у церемонії вручення Томосу, божественній літургії (спільне відправлення Вселенським Патріархом Варфоломієм і митрополитом Епіфанієм), у церемонії освячення води у затоці "Золотий Ріг".

Українські Національні Новини

Політика