ukenru
pitannya-na-ponad-7-mlrd-grn-pyatikhvilinna-pererva-v-radi-zatyagnulas-na-godinu

Питання на понад 7 млрд грн: п'ятихвилинна перерва в Раді затягнулась на годину

 • 10374 переглядiв

КИЇВ. 14 листопада. УНН. П'ятихвилинна перерва в засіданні парламенту, оголошена у зв'язку із підтримкою народними депутатами правки щодо акцизного податку в 7,7 млрд грн, затягнулась вже на годину, передає кореспондент УНН.

Так, ще о 10:35 спікер парламенту Дмитро Разумков оголосив 5-тихвилинну перерву і запросив на консультації голову Бюджетного комітету і голову фракції "Голос". Втім наразі перерва досі триває, оскільки керівництво Ради досі не повернулось до сесійної зали.

Перерва була оголошена у зв'язку із тим, що народні депутати підтримали відхилену Бюджетним комітетом правку 209 щодо розподілу акцизного податку на бензин. Народний депутат, членкиня парламентського фінансового комітету Ніна Южаніна в коментарі журналістам наголосила, що правка абсолютно доречна, оскільки місцеві громади краще розбираються у проблемах, які мають бути вирішені за ці кошти, тоді як уряд, чомусь вирішив інакше й наполіг на поверненні грошей до Дорожнього фонду.

Мова йде про те, що народні депутати, всупереч рішенню уряду, вирішили залишити надходження від частини акцизного податку на загальну суму 7,7 млрд грн у віданні місцевих бюджетів, а не передавати їх до Дорожнього фонду для подальшого фінансування дорожніх робіт у регіонах. У профільному комітеті вважають, що така правка призведе до значного розбалансування бюджету на наступний рік.

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала поправку до Бюджетного кодексу, яка передбачає, що у 2020 році акцизний збір буде залишатись у місцевих бюджетах. Відповідне рішення підтримали 275 народних депутатів.

Українські Національні Новини

Політика