ukenru
pitannya-kontrolyu-nad-pivdennoyu-bessarabiyeyu-chomu-okupanti-byut-po-mostu-cherez-dnistrovskiy-liman

Питання контролю над південною Бессарабією: чому окупанти б'ють по мосту через Дністровський лиман

 • 443757 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. Російські окупанти націлились на міст через Дністровський лиман через його важливість у питанні забезпечення всієї південної Бессарабії. Окрім того, йдеться про удар по економічній складовій. Про це УНН розповів військовий експерт, полковник Сергій Грабський.

Цитата

"Нанесення удару по мосту, який йде через Затоку, - це фактично удар по всіх питаннях забезпечення і контролю над всією південною Бессарабії", - зазначив експерт.

Деталі

З його слів, наміри окупантів серед іншого становлять і руйнацію економічної складової.

Так, у короткостроковій перспективі, зруйнувавши міст, російські війська могли б ослабити позиції української армії, а в далекосяжній, у разі повного знищення моста, це значно ускладнило би логістику і торгівельно-економічні відносини між всім світом і Україною, яка досі може використовувати порти Рені і Ізмаїл.

"Знаючи, наскільки обмежена пропускна здатність цієї дороги, ми розуміємо що відсутність альтернативного шляху, а саме шляху через Дністровський лиман, значно ускладнює логістику і доставку вантажів з і в порти Ізмаїл і Рені", – каже співрозмовник.

Окрім того, зазначив Грабський, цей об'єкт є таким важливим, адже це - єдина дорога, по якій Україна може здійснювати переміщення своїх підрозділів на цьому напрямку: через Маяки формально здійснювати переміщення наших підрозділів не вдасться, адже вони йтимуть через молдовську територію – це в свою чергу може призвести до суттєвого сповільнення переміщення військ, що є неприпустимим.

Нагадаємо

10 травня російські окупанти вчетверте завдали ракетного удару по мосту через Дністровський лиман в Одеській області.

Українські Національні Новини

Політика