pislya-zbroynogo-povstannya-putin-kupuye-prikhilnist-silovikiv

Після збройного повстання путін «купує» прихильність силовиків

 • 768766 переглядiв

КИЇВ. 4 липня. УНН. Після червневого невдалого повстання «вагнерівців», російський диктатор володимир путін намагається захистити свою систему від державного перевороту, повідомляє NYT, пише УНН.

Деталі

путін винагороджує лояльність серед правлячої еліти та обсипає свій найважливіший електорат готівкою аби утримати владу. Він уникає масштабних чисток, які проводили інші авторитарні лідери у відповідь на спроби державного перевороту, щоб уникнути подальшої дестабілізації його системи, повідомляє видання.

Крім того, президент рф пішов на компроміс, дозволивши пригожину та його бійцям «сховатись» у білорусі, осбипав похвалами російських силовиків та відзначив «рішучість і мужність» військ рф. Щоб продемонструвати свою любов до людей, путін вперше публічно порушив свої власні заходи безпеки щодо Covid-19: він наважився вийти в натовп, щоб потиснути руки і навіть поцілувати молоду жінку в лоб.

Немає також підтвердження арешту причетних до заколоту або людей, близьких до пригожина. Повідомлення про долю генерала сергія суровікіна, якого вважають близьким до пригожина, були спекулятивними. Деякі з них свідчили, що він міг бути заарештований. Водночас з’являлися заяви, що суровікіна "незабаром відпустять", якщо взагалі затримували, повідомляє видання.

путін також, очевидно, пообіцяв більше зброї одному зі своїх найвідданіших керівників служби безпеки. Глава Національної гвардії віктор золотов, минулого тижня похвалився, що президент пообіцяв озброїти свої сили танками та артилерією.

Аналітики вважають, що путін зіткнеться з новими загрозами, особливо тому, що він продовжує розширювати повноваження в розрізаному апараті безпеки, що складається з різних інтересів і центрів влади, зазначають у статті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні путіну загрожують більше, ніж мені – Зеленський

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі