ukenru
pislya-vidvidin-kafe-v-buryatiyi-otruyilisya-133-lyudini

Після відвідин кафе в Бурятії отруїлися 133 людини

 • 9938 переглядiв

КИЇВ. 14 січня. УНН. У 133 відвідувачів кафе "Шулендо" в Улан-Уде діагностували сальмонельоз. Про це повідомили в управлінні Росспоживнагляду по Республіці Бурятія, передає УНН з посиланням на ТАСС.

"За даними на ранок 14 січня за медичною допомогою з симптомами отруєння звернулися 133 людини, 64 з них госпіталізовані", - повідомили в прес-службі. Крім того, серед госпіталізованих - 12 дітей.

Уточнюють, що кількість хворих на сальмонельоз після відвідування кафе "Шулендо" становить 85 осіб, в тому числі 13 дітей у віці від 10 до 17 років.

Дані про кількість постраждалих різняться через те, що кількість хворих ще уточнюється, так як деякі люди двічі зверталися за медичною допомогою, або зверталися в дві різних медустанови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У приватному пансіонаті у Львівській області отруїлися 12 дітей

Перебіг захворювання госпіталізованих оцінюється як середнього ступеня тяжкості, у частини хворих діагностовано сальмонельоз.

Люди з симптомами гострої кишкової інфекції стали надходити в медустанову в кінці робочого тижня. Постраждалі, відвідували кафе "Шулендо" з 8 по 11 січня 2018 року.

Зараз робота закладу припинена, проводиться епідеміологічне розслідування, вирішується питання про порушення кримінальної справи за частиною 1 статті 236 КК РФ ("Порушення санітарно-епідеміологічних правил, що призвело з необережності масове захворювання або отруєння людей").

Кафе "Шулендо" в Улан-Уде - це мережа закладів, в різних районах міста є чотири точки громадського харчування з такою назвою. Хворі відвідували кафе, яке знаходиться в центрі міста.

Українські Національні Новини

Новини Світу