pislya-vibukhu-v-sudi-kiyeva-rada-suddiv-perevirit-rozglyad-sprav-trivalistyu-ponad-pyat-rokiv

Після вибуху в суді Києва Рада суддів перевірить розгляд справ тривалістю понад п'ять років

 • 446690 переглядiв

КИЇВ. 6 липня. УНН. Рада суддів України ініціювала перевірку стану кримінальних справ, у яких обвинувачених тримають під вартою понад 5 років. Рішення прийняли після того, як у середу Ігор Гуменюк, справу якого слухали 8 років, підірвав невстановлений вибуховий пристрій у Шевченківському судді Києва. Про це повідомляє УНН із посиланням на заяву Ради суддів України.

Цитата

«Рада суддів України ініціює вивчення стану розгляду справ у судах, де обвинувачувані (підсудні) тримаються під вартою понад п’ять років аби в майбутньому не допустити та запобігти подібному розвитку подій. Буде зібрана не лише інформація про кількість таких справ та причини їх тривалого розгляду, а й інформація про стан матеріально-технічного забезпечення цих судів», - йдеться у повідомленні.

Рада суддів України заявляє, що випадок у Шевченківському районному суді міста Києва викрив суттєві проблеми, що присутні у процедурних питаннях Кримінального процесуального кодексу України.

Вони стосуються як недосконалості самого КПК з огляду на можливості зловживання сторонами своїми процесуальними правами, так формалізовану участь в процесах, що передбачають довічне ув’язнення, присяжних.

«Саме через вибуття з процесу одного присяжного напередодні стадії судових дебатів слухання по справі розпочалися спочатку», -зазначається у повідомленні.

Нагадаємо

5 липня у приміщенні Шевченківського районного суду Києва стався вибух. За попередніми даними, невстановлений вибуховий пристрій підірвав підсудний.

Унаслідок вибухів були поранені двоє правоохоронців. Сам правопорушник загинув унаслідок вибуху.

За вказівкою Міністра внутрішніх справ у Національній гвардії розпочато службове розслідування за фактом подій, які трапилися у Шевченківському суді.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Майже традиція: в окупованій Макіївці знову "бавовна"

     • 481375 переглядiв

    Вакцинація проти COVID-19 стала не обов'язковою - МОЗ

     • 610865 переглядiв

    Червень цього року став найспекотнішим у світі - звіт

     • 499597 переглядiв

    Велика Британія призначила нового посла в Україні

     • 468274 переглядiв