ukenru
pislya-vibukhu-na-zaliznitsi-v-bolgariyi-gospitalizuvali-blizko-30-lyudey

Після вибуху на залізниці в Болгарії госпіталізували близько 30 людей

 • 7284 переглядiв

КИЇВ. 10 грудня. УНН. Після вибуху поїзда, що перевозив 26 цистерн з пропан-бутаном, у Болгарії в терміновому порядку у Шумені було госпіталізовано 26 осіб було госпіталізовано в терміновому порядку вранці, з яких троє були транспортовані в опікову клініку, троє інших були доставлені в лікарню у Варні, передає УНН з посиланням на Novinite.

"За даними лікарні в Шумені, 26 осіб було госпіталізовано в терміновому порядку вранці. З них троє транспортовані в опікову клініку військово-медичної лікарні в Варні. Троє інших були доставлені в лікарню "Св. Марина" у Варні. Одна людина померла при прийомі в Шуменську лікарню. Троє людей перебувають у критичному стані і не можуть бути переміщені", - йдеться у повідомленні.

З міністерства охорони здоров'я Болгарії повідомили, що створена організація з доставки крові, якщо це буде необхідно.

На місце події прибув прем'єр-міністр Болгарії у відставці Бойко Борисов.

"Шкода велика, важкий вибух, багато поранених, кілька - з 90% опіків", - повідомив він.

За його словами, жертв може бути і більше. Він додав, що 40 осіб, які залишилися без даху над головою, наразі розміщені в будинках близьких. "Ми будемо шукати рішення для них", - уточнив прем'єр Болгарії у відставці.

Постраждалі від сильного вибуху в Хітріно розповіли, що впали від ударної хвилі і нічого не бачили, тому що відключилася електрика.

Б.Борисов запевнив, що немає небезпеки появи повторних вибухів. "Прокуратура тут, є дозвіл відтягнути задні цистерни", - сказав він.

Рано вранці поїзд, що перевозив 26 цистерн з пропан-бутаном, вибухнув в центрі села Хітріно у Болгарії. Машиніст сказав, що після п'ятого вагона інші відокремилися.

Українські Національні Новини

Новини Світу