ukenru
pislya-smertelnoyi-pozhezhi-v-kvest-kimnati-v-polschi-zminyat-zakonodavstvo

Після смертельної пожежі в квест-кімнаті в Польщі змінять законодавство

 • 7434 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Міністр інвестицій та розвитку Польщі Єжи Квеціньскій повідомив, що уряд готує поправки в будівельне законодавство після того, як 4 січня в Кошаліні в одній з квест-кімнат під час пожежі загинули п'ятеро підлітків. Про це повідомляє УНН з посиланням на Радіо Польща.

При відкритті ескейп-румів буде проводитися спеціальна експертиза. Уряд готує відповідні поправки в будівельне законодавство.

Єжи Квеціньскій пояснив, що турбота про суспільні інтереси і користувачів ескейп-румів, в основному дітей, є вищою цінністю.

"Якщо хтось захоче змінити спосіб використання того чи іншого об'єкта під діяльність данного роду, цей об'єкт буде підданий спеціальній експертизі, що проводиться уповноваженими людьми на предмет відповідності всім вимогам пожежної безпеки. Це робиться з тієї причини, що значна частина подібних об'єктів - близько чверті, - розміщується в приватних будинках", - зазначив міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власника польської смертельної квест-кімнати взяли під арешт

Єжи Квеціньскій підкреслив, що перші законодавчі заходи щодо ескейп-румів вже прийняті. Вони стосуються протипожежного захисту.

"Міністерство внутрішніх справ і адміністрації вже ввело спеціальні вимоги до власників приміщень", - зазначив Єжи Квеціньскій.

Як повідомляв УНН, п'ять людей загинули при проходженні квесту в закритому приміщенні в місті Кошалін на північному заході Польщі. Пожежа спалахнула в момент, коли учасники перебували в закритому приміщенні, з якого вони повинні були вибратися, вирішуючи головоломки. Пожежники прибули на місце в момент, коли вогнем був уже охоплений весь перший поверх будівлі.

28-річного власника затримали відразу після трагедії. У неділю його допитала Кошалінська прокуратура. Чоловік не визнав своєї провини і відмовився давати свідчення.

Українські Національні Новини

Новини Світу