ukenru
pislya-padinnya-turistiv-pidyomnik-na-dragobrati-pereviryati-ne-budut

Після падіння туристів підйомник на Драгобраті перевіряти не будуть

 • 28078 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. В управлінні Держпраці Закарпатській області повідомили, що не мають повноважень перевірити підйомник "Вершина Карпат" на Драгобраті. Тому що, за законодавством здійснювати офіційну перевірку можна лише один раз на п’ять років. Про це УНН повідомив заступник начальника управління Держпраці у Закарпатській області Володимир Горєв.

"За законодавством здійснювати офіційну перевірку ми можемо лише один раз на п’ять років. Позапланова перевірка була б можлива, у разі смерті потерпілого внаслідок нещасного випадку. Проте навіть скарги ніякої не надходило", - розповів Володимир Горєв

Виявляється, перевірку вони останній раз проходили в 2017 році тоді у них був відсутній дозвіл на виконання робіт з підвищеною небезпекою. Тому на певний час вони не працювали, але в тому ж році знову отримали дозвіл.

Нагадаємо, з підйомника на гірськолижному курорті Драгобрат через несправність сидіння впали двоє лижників, а обслуговуючий персонал не надав їм своєчасної допомоги.

Як повідомляв УНН, власники підйомника на українському гірськолижному курорті Драгобрат стверджують, що двоє лижників, які випали з підйомника через несправність сидіння, самі відчепили конструкцію підйомника.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП