ukenru
pislya-otruyennya-u-cherkaskiy-shkoli-dosi-pyatero-ditey

Після отруєння у черкаській школі досі у лікарні п'ятеро дітей

 • 22431 переглядiв

КИЇВ. 15 травня. УНН. Після отруєння невідомою речовиною, яке сталося під час шкільної лінійки у ЗОШ №8 у Черкасах, станом на сьогоднішній ранок досі у лікарні залишалося п'ятеро дітей. Про це УНН повідомили у ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області.

"П'ять дітей і двоє дорослих", - повідомили у відомстві, уточнивши, що таку інформацію вони отримали станом на 11 годину.

Додамо, після отруєння діти проходили стаціонарне лікування у Черкаській обласній дитячій лікарні, а дорослі - у КЗ "Черкаська обласна лікарня Черкаської обласної ради".

Крім того, у ГУ Держпродспоживслужби зазначили, що станом на 14 травня за результатами лабораторних досліджень у 4 пробах грунту, 4 пробах води питної з водопровідної мережі та 2 з кулерів, 10 гігієнічних змивах, відібраних на харчоблоці, 6 пробах готових страв, відхилень від гігієнічних нормативів не виявлено, за виключенням вмісту алюмінію у 1 з 4 відібраних проб питної води з централізованого водопостачання, де норма була перевищена на 0,2 мг/куб. дм.

Нагадаємо, 8 травня в місті Черкаси на території загальноосвітньої школи № 8 під час проведення шкільної лінійки відчули погіршення самопочуття 15 учнів школи (2-9 класи). Згодом до лікарні було доставлено 59 осіб з ознаками отруєння невідомою речовиною.

Слідство наразі вивчає більше ніж п’ять основних чинників отруєння.

Українські Національні Новини

Суспільство