pislya-krovozherlivoyi-zayavi-ukrayinofoba-krasovskogo-ministr-kuleba-zaklikav-zaboroniti-telekanal-rt-u-vsomu-sviti

Після кровожерливої заяви українофоба Красовського міністр Кулеба закликав заборонити телеканал RT у всьому світі

 • 255214 переглядiв

КИЇВ. 23 жовтня. УНН. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав усі країни заборонити мовлення російського пропагандистського каналу RT, повідомляє УНН з посиланням на Twitter міністра.

Підставою для такого заклику стали заяви журналіста-українофоба Антона Красовського про необхідність топити українських дітей.

Цитата

«Уряди, які ще не заборонили RT, мають переглянути цей уривок. Це те, на чому ви стоїте, якщо дозволяєте RT працювати у ваших країнах. Агресивне розпалювання геноциду (за це будемо судити цю людину), яке не має нічого спільного зі свободою слова. Заборонити RT у всьому світі!», - написав Кулеба.

Governments which still have not banned RT must watch this excerpt. This is what you side with if you allow RT to operate in your countries. Aggressive genocide incitement (we will put this person on trial for it), which has nothing to do with freedom of speech. Ban RT worldwide! https://t.co/xJC371rqyg

— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) October 23, 2022

Контекст

Ведучий російського державного телеканалу RT Антон Красовський запропонував топити українських дітей у річці. Свої цинічні, людинофобські заяви Красовський озвучив під час інтерв’ю з російським письменником Сергієм Лук’яненком.
Лук'яненко розповів, що в 1980 році потрапив на Закарпаття під час лікування астми. Там він, нібито зустрів українських дітей, які сказали йому, що "Україну окупували москалі". Він зауважив, що діти були російськомовні і з російськими прізвищами – діти військових.

"А прям топити таких треба було у Тисині. Прямо ось там, де "пливе кача". Прям топити треба таких дітей, прямо у Тисині. .. Сказав, що "москалі окупували" - і відразу прям кидаєш у річку з бурхливою течією", – сказав на це Красовський.

Лук’яненко у відповідь нагадав, що для виховання колись використовувалися різки.

"Карпати це огидно. Там кожна хата називається смерекова хата. Прям у цю смерекову хату забивати та палити цих дітей", - продовжив Красовський.

Нагадаємо

Внаслідок повномасштабного вторгнення російські війська поранили в Україні щонайменше 820 дітей, вбили – 430. 

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    росія тримає у Чорному морі 24 "Калібрів"

     • 97006 переглядiв

    "Зернова ініціатива": з України вийшло шосте судно для ООН

     • 287796 переглядiв

    На Донеччині під час розмінування загинув рятувальник

     • 174061 переглядiв