ukenru
pislya-buchi-lyudi-khochut-yikh-vbiti-ale-dlya-zupinennya-viyni-mi-mayemo-pogovoriti-zelenskiy-pro-peregovori-z-rf

Після Бучі люди хочуть їх вбити, але для зупинення війни ми маємо поговорити: Зеленський про переговори з рф

 • 215255 переглядiв

КИЇВ. 29 квітня.УНН. Президент України Володимир Зеленський заявив, що продовжувати переговори з росією треба задля припинення війни. В інтерв’ю польским ЗМІ Гарант зазначив, що після звірств окупантів у Бучі, люди хочуть їх вбити, однак, якщо є шанс – потрібно поговорити, передає УНН.

Цитата

"Після Бучі, Маріуполя люди хочуть вбити їх (окупантів - ред.) за те, що вони вбили нас. Я серцем і душею і головою зі своїм народом, але я розумію, що якщо буде шанс потрібно говорити", - прокоментував Зеленський.

Деталі

Голова держави навів приклади недоговороздатності росії. Зокрема, він підняв питання щодо розблокування Маріуполя для евакуації людей, заявивши, що Кремль не хоче про це ні з ким говорити.

"Зараз через ООН ми спробуємо розблокувати і забрати людей, чи потрібно нам про це говорити? Або ми хочемо? Ми повинні. І кожен з нас розуміє, що якщо ми можемо зберегти життя цивільних і військових - потрібно робити все для цього", - наголосив Президент.

За його словами, переговори з росією повинні проходити без принижень і ультиматумів, а предметно. Тобто, якщо домовлятися закінчити війну, треба розуміти, на яких позиціях і територіях залишаються російські війська, куди їх відведуть.

"Без ультиматумів, без спеціальних умов, а у форматі розмови. Оскільки це вже не діалог, тому що інший настрій у всіх", - підкреслив Зеленський.

Додамо

Рашистські окупанти продовжують готувати центр Маріуполя до параду "пабєди", який вони планують провести в місті 9 травня.

Українські Національні Новини

Політика