pislia-masovanoi-ataky-rf-chastkovo-nemaie-svitla-u-chotyrokh-oblastiakh-minenerho

Після масованої атаки рф частково немає світла у чотирьох областях - Міненерго

 • 24107 переглядiв

Масовані російські атаки спричинили відключення електроенергії в Київській, Дніпропетровській, Одеській, Харківській областях.

Після масованого обстрілу рф є відключення світла в Київській, Дніпропетровській, Одеській, Харківській областях, повідомляє у п'ятницю Міненерго, пише УНН

Деталі

В Київській області внаслідок падіння уламків пошкоджено повітряні лінії 10кВ у двох громадах, знеструмлено 843 абоненти. 

Також у регіоні невідомі особи перекрили засувку в газовому колодязі. Попередньо відключений від газопостачання 341 споживач.  

У Дніпропетровській області обстрілом пошкоджено повітряну лінію 150 кВ. 

На Одещині у результаті ранкової атаки рф пошкоджено повітряні лінії 0,6 кВ. 

На Харківщині через нічний і ранковий обстріли є пошкодження мереж у пʼяти громадах області. Внаслідок бойових дій залишаються знеструмленими 16,6 тисячі споживачів.  

Через несправність димоходу стався вихід чадного газу в будинку в Ізюмському районі. Двоє мешканців виявлено з підозрою на отруєння чадним газом, одного з них госпіталізували  до лікарні.

В Донецькій області через бойові дії знеструмлено 4 населених пункти (3,3 тисячі абонентів). Залишається без напруги 132 населених пункти – близько 126 тисяч точок обліку.    А в Запорізькій - у результаті бойових дій без електроенергії залишається 63 населених пункти – 5,6 тисячі абонентів, через технічні причини відключено 1 населений пункт (16 споживачів).  

На Херсонщині залишаються без напруги внаслідок бойових дій 45 населених пунктів (близько 26 тисяч точок обліку).  

На Чернігівщині внаслідок бойових дій знеструмлено 16 населених пунктів – майже тисяча споживачів, через технічні причини без світла 634 клієнти в 4-х населених пунктах.  

Ситуація в енергосистемі стабільна та контрольована, вказали в Міненерго.  Застосування планових відключень не передбачається.

Жодних планових відключень не передбачається: в Міненерго запевнили, що інформація про відключення світла на свята - фейк 29.12.23, 10:03

Тетяна Краєвська

Війна

    Популярні

    Завтра в Україні не планують відключати світло

     • 49310 переглядiв

    Від Іспанії буде додаткова ППО – Зеленський

     • 74506 переглядiв

    Україна та Португалія підписали угоду про безпеку

     • 71750 переглядiв

    Новини по темі