ukenru
pidtrimuvani-rosiyeyu-referendumi-sproba-vidvernuti-uvagu-vid-uspishnogo-kontrnastupu-ukrayini-pentagon

Підтримувані росією "референдуми" — спроба відвернути увагу від успішного контрнаступу України — Пентагон

 • 139934 переглядiв

КИЇВ. 20 вересня. УНН. Пентагон заявив, що заяви ватажків самопроголошених так званих лнр та днр про проведення "референдумів" є відволіканням уваги після успішного контрнаступу України. Про це пише CNN, передає УНН.

Цитата

"Це просто інформаційна операція, покликана відвернути увагу від важкого становища, в якому зараз знаходяться російські військові", - заявив у вівторок на брифінгу в Пентагоні прессекретар Пет Райдер.

Деталі

Райдер назвав заклик до "референдуму" частиною російської гри.

"Ми бачили, як вони робили це у 2014 році... вони використовуватимуть це як основу, щоб спробувати претендувати на легітимність з погляду анексії суверенної української території", - сказав Райдер.

Райдер додав, що "референдуми" не викличуть довіри та не вплинуть на підтримку США України.

"Ніхто не довірятиме таким фіктивним референдумам, і США, звичайно ж, не визнають результатів будь-яких фіктивних виборів, - зауважив речник Пентагону. - Ми продовжимо працювати з Україною та нашими міжнародними партнерами, щоб надавати їм необхідну підтримку".

Додамо

Бойовики так званих лнр та днр, а також гауляйтери Херсона і Запоріжжя заявили, що "референдуми" відбудуться лише за кілька днів — із п'ятниці, 23 вересня, до понеділка, 27 вересня.

росія не контролює повністю жоден із чотирьох регіонів, і лише близько 60 відсотків території Донецької області перебувають під контролем Москви.

Українські Національні Новини

Новини Світу