ukenru
pidtrimka-tsifrovoyi-ekonomiki-ukrayina-ta-yes-pidpisali-novu-programu-na-25-mln-yevro

Підтримка цифрової економіки: Україна та ЄС підписали нову програму на 25 млн євро

 • 19528 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. Уряд та ЄС підписали нову Програму підтримки електронного урядування та цифрової економіки в Україні на 25 млн євро. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, передає УНН.

Гончарук відзначив, що цифровізація — це важливий крок у подоланні корупції в Україні. Тож нова Програма — це необхідна міжнародна технічна допомога на підтримку проектів із цифровізації.

“Окрім цього, обговорив з Олівером Варгеї, Комісаром ЄС з політики сусідства та переговорів, пріоритети співпраці України та ЄС на 2020 рік. Один із пріорітетів — „промисловий безвіз“ із Євросоюзом. Ми очікуємо приїзду попередньої оціночної місії для старту перемовин”, — написав Прем’єр.

Також важливою є Угода про “Спільний авіаційний простір”, яка встановлює спільні стандарти безпеки та лібералізує ринкові відносини у сфері авіації. Прогрес у перемовинах щодо Угоди став можливим внаслідок Брекзіту, відзначив Гончарук.

"Ми зацікавлені у дедалі більшому залученні ЄС до розробки та впровадження реформ в Україні. Зокрема, ми активно співпрацюємо з ЄС у підготовці до Міжнародної конференції з питань реформ в Україні, яка відбудеться 7 липня в Вільнюсі", - резюмував Гончарук.

Як повідомляв УНН, під час візиту єврокомісара з питань політики сусідства та розширення Олівера Варгеї в Україну, він зустрівся з прем'р-міністром України Олексієм Гончаруком, і запевнив його в підтримці Європейського союзу.

Українські Національні Новини

Політика