ukenru
pidtrimka-sanktsiy-findopomoga-ta-zbroya-posol-ukrayini-pro-ochikuvannya-vid-politiki-liz-trass-na-posadi-premyera-britaniyi

Підтримка санкцій, фіндопомога та зброя: посол України про очікування від політики Ліз Трасс на посаді прем'єра Британії

 • 118057 переглядiв

КИЇВ. 6 вересня. УНН. Посол України у Британії Вадим Пристайко в ефірі національного телемарафону зазначив, що новий прем’єр-міністр Великої Британії Ліз Трасс пообіцяла продовжити політику Бориса Джонсона щодо підтримки України, передає УНН.

Цитата

“Наші відносини (з Великою Британією – ред.) – це не лише чорні чорнила на папері. Це дійсно відносини друзів. Саме на це ми розраховуємо. Ліз Трасс, як і її попередник, пообіцяла продовжити політику Бориса Джонсона, і Борис Джонсон їй про це нагадував. Тому я впевнений, що наші відносини залишаться, щонайменше, на тому самому рівні. Але ми розраховуємо, що буде рух в сторону нашої політичної підтримки, санкцій проти росії та фінансової допомоги. На цьому етапі головне – це зброя”, – зазначив Пристайко.

Деталі

Він додав, що нова прем’єр-міністр обіцяла, що одним з перших візитів буде здійснений в Україну. Пристайко закцентував увагу на тому, що її конкурент Ріші Сунак пообіцяв зробити те ж саме у випадку своєї перемоги.

“Це свідчить про те, що це не питання конкретної особистості Ліз Трасс. Це питання підтримки України, яке стало загальнонаціональним. Всі партії, які зараз при владі, погодились, що росія має програти у цій боротьбі. Телефонні розмови та візити планують прямо зараз”, – додав він.

Доповнення

Візит нового прем'єр-міністра Великої Британії Ліз Трасс в Україну може відбутися найближчим часом, українські дипломати вже розпочали підготовку.

Українські Національні Новини

Політика