ukenru
pidrozdili-sil-ato-trenuvalisya-dolati-vodni-pereshkodi

Підрозділи сил АТО тренувалися долати водні перешкоди

 • 13920 переглядiв

КИЇВ. 21 червня. УНН. На одній із водойм Донецької області військовослужбовці загону понтонно-мостового батальйону під час спільного тактико-спеціального навчання разом з іншими підрозділами на практиці відпрацювали завдання щодо форсування водної перешкоди. До тренування було залучено майже тридцять одиниць військової техніки та близько сімдесяти військовослужбовців, повідомляє УНН з посиланням на прес-центр штабу АТО.

"Завершивши проведення інженерної розвідки під’їзних шляхів на наявність вибухонебезпечних предметів, особовий склад підрозділу приступив до спуску на воду ланок понтонно-мостового парку, з яких було зібрано пором, вантажопідйомністю 170 тонн", – розповів представник підрозділу підполковник Олег Шаман.

Він також зазначив, що тренування було спільним, тож свої навички удосконалювали не тільки військові понтонери, а й механіки-водії броньованої техніки, які відпрацьовували елементи завантаження на поромну переправу з подальшим її розвантаженням на необладнаний берег. Крім того, прикриття поромної переправи забезпечували підрозділи військ РХБ захисту та військ ППО, а за безпекою на воді слідкували розвідники-водолази.

За злагодженими діями підрозділів спостерігали представники штабу АТО на чолі з керівником Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей генерал-лейтенантом Олександром Сирським, який по завершенню навчання відзначив високу якість підготовки навчання та високий професіоналізм військовослужбовців.

Як повідомляв раніше УНН: Військові льотчики на Полтавщині на бойових літаках-винищувачах Су-27 відпрацювали навички у групових польотах.

Українські Національні Новини

Суспільство