pidriv-kakhovskoyi-ges-rozpochato-pidgotovchi-roboti-do-budivnitstva-magistralnikh-vodogoniv-dlya-postrazhdalikh-oblastey

Підрив Каховської ГЕС: розпочато підготовчі роботи до будівництва магістральних водогонів для постраждалих областей

 • 634314 переглядiв

КИЇВ. 2 липня. УНН. Розпочато підготовчі роботи до будівництва магістральних водогонів для областей, що постраждали внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС. Реалізація проекту забезпечить водою щонайменше мільйон людей з Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської і Херсонської областей. Про це повідомив віце-прем’єр-міністр з відновлення Олександр Кубраков, передає УНН.

Цитата

«Розпочали підготовчі роботи до реалізації найважливішого зараз проєкту відновлення – будівництва магістральних водогонів для областей, що постраждали внаслідок підриву Каховської ГЕС», - написав Кубраков.

Деталі

За його словами, проект передбачає будівництво магістральних водогонів Карачунівське водосховище – Кривий Ріг – Південне водосховище, Марганець – Нікополь, Хортиця (ДВС2) – Томаківка.

«Водогін складатиметься з 3 ланок магістрального водопроводу протяжністю майже 150 км. Реалізація проєкту забезпечить водою щонайменше мільйон людей з Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської і Херсонської областей», - повідомив Кубраков.

Він зазначив, що сьогодні разом з командою він мав можливість побачити цю роботу на власні очі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щонайменше 2 млрд дол. прямих збитків завдано Україні через підрив Каховської ГЕС

«Водогін у буквальному сенсі прокладатиметься з нуля, міжнародні партнери залучені до закупівлі та логістики труб необхідного діаметру та насосів великої потужності. Ставимо для себе амбітне завдання – завершити роботи якомога швидше», - зазначив Кубраков.

Він нагадав, що за ініціативи Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури Урядом було ухвалено рішення про виділення 1,5 мільярда гривень на будівництво магістральних водогонів з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії росії.

Реалізацію проєкту взяло на себе Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

Доповнення

6 червня 2023 року росія здійснила підрив греблі Каховської гідроелектростанції . У зоні лиха опинилося понад 16 000 людей, близько 80 населених пунктів були затоплені внаслідок теракту.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Окупанти обстріляли Херсонщину: поранено подружжя

     • 570674 переглядiв

    Україна отримала другий транш від МВФ у 890 млн доларів

     • 648770 переглядiв

    ВАКС дозволив розпочати заочне розслідування щодо Деркача

     • 658758 переглядiв

    Садовий дочекався «вєжлівих людєй»

     • 4964570 переглядiв