ukenru
pidpriyemtsiv-na-luganschini-zaareshtovano-za-privlasnennya-2-3-mln-grn

Підприємців на Луганщині заарештовано за привласнення 2,3 млн грн

 • 7630 переглядiв

КИЇВ. 12 червня. УНН. Заступник директора приватного підприємства за попердньою змовою з іншими співробітниками надавали послуги з теплопостачання бюджетним установам Кремінського району за завищеними тарифами. Службовців підприємства підозрюють у привласненні бюджетних коштів та завданні матеріальних збитків державі на суму понад 2,3 млн грн. Про це передає УНН з посиланням на прес-службу прокуратури Луганської області.

Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом привласнення чужого майна в особливо великих розмірах, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Розслідуванням встановлено, що заступник директора приватного підприємства, маючи злочинний умисел направлений на заволодіння бюджетними коштами в особливо великому розмірі, за попередньою змовою з іншими особами вказаного підприємства протягом 2014-2016 років надавали послуги з теплопостачання бюджетним установам Кремінського району за завищеними тарифами.

"Таким чином, досудовим розслідуванням встановлено, що своїми діями, які виразились у привласненні бюджетних коштів, шляхом зловживання службовими особами своїм службовим становищем, дані особи спричинили матеріальні збитки державі на суму понад 2,3 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Наразі підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Нагадаємо, що санкція ч. 5 ст. 191 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 7-ми до 12-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-ьох років та з конфіскацією майна.

Як повідомляв УНН 7 червня, директорку держпідприємства в Кривому Розі судитимуть за завищені комунальні тарифи.

 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП