ukenru
pidpolkovnika-dai-suditimut-na-rivnenschini-za-zabarnitstvo

Підполковника ДАІ судитимуть на Рівненщині за хабарництво

 • 9272 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Обвинувальний акт відносно підполковника поліції, який одержав від громадянина хабара у 5 тис. дол. США та 10 тис. грн за сприяння в тимчасовій реєстрації транспортного засобу, скеровано до суду. Про це передає УНН з посиланням на прес-службу прокуратури Рівненської області.

"Прокуратура Рівненської області скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно колишнього старшого інспектора з особливих доручень відділу автотехнічної інспекції та реєстраційно-екзаменаційної роботи Управління ДАІ УМВС в Рівненській області, який вчинив корупційний злочин", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що підполковник міліції вимагав та одержав від громадянина неправомірну вигоду 5 тис. дол. США та 10 тис. грн за сприяння останньому в тимчасовій реєстрації транспортного засобу та не оформлення його на майданчик тимчасового тримання автомобілів.

Неправомірну вигоду правоохоронець одержав двічі та був затриманий працівниками прокуратури Рівненської області та СБУ в своєму службовому кабінету одразу після одержання другої частини обумовленої суми коштів.

Дії колишнього працівника правоохоронного органу кваліфіковано за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди, поєднаної із вимаганням). Обвинувальний акт по суті розглядатиме Рівненський міський суд.

Нагадаємо, що за вказане кримінальне правопорушення передбачена відповідальність у виді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-ьох років, з конфіскацією майна.

Як повідомляв УНН 22 травня, апеляційний суд залишив у силі запобіжний захід екс-керівнику столичної ДАІ.

 

Українські Національні Новини

Кримінал та НП