ukenru
pidozryuvanogo-u-torgivli-zbroyeyu-cherez-internet-vzyato-pid-vartu

Підозрюваного у торгівлі зброєю через інтернет взято під варту

 • 8684 переглядiв

КИЇВ. 31 серпня. УНН. Одеський суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення 500 тис. грн застави підозрюваному у торгівлі зброєю через мережу інтернет. Про це повідомляє прес-центр Судової влади України, передає УНН.

"Сьогодні, 31 серпня, Київський районний суд м. Одеси обрав запобіжний захід підозрюваному у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.263 КК України (незаконне поводження зі зброєю). Розглянувши клопотання, суд обрав 26-річному чоловіку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на строк 60 діб. Розмір застави становить 500 тисяч гривень", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за версією слідства, у 2018 році у жителів Дніпропетровської області виник умисел на збут вогнепальної зброї з метою збагачення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Херсонщині військовослужбовця спіймали на торгівлі вогнепальною зброєю

У підозрюваних в наявності був широкий "асортимент товарів": пістолети марки CARRERA та STALKER різних моделей, які вони зберігали в таємному місці на території Дніпропетровської області.

З метою продажу зброї вони розмістили оголошення у мережі інтернет. Вартість пістолетів коливалась від 3600 до 4300 гривень. Відправлення "товару" здійснювалося поштовим зв’язком у різні куточки України. З метою конспірації в товарно-транспортних накладних у графі "Відправник" вказувалися особисті дані інших осіб.

"Таким чином, протягом 2018 року чоловіки збули 9 одиниць зброї за такою схемою. Одного з них затримано. Місцезнаходження інших фігурантів справи встановлюється правоохоронцями", - зазначили у прес-центрі.

Нагадаємо, правоохоронці Одеси викрили групу осіб, які займалися реалізацією пістолетів через інтернет.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП