ukenru
pidozryuvaniy-u-khabarnitstvi-lebedko-zvilnivsya-vidrazu-pislya-priznachennya-yogo-na-top-posadu-v-dfs

Підозрюваний у хабарництві Лебедко звільнився відразу після призначення його на топ-посаду в ДФС

 • 19149 переглядiв

КИЇВ. 13 січня. УНН. Колишній працівник Державної фіскальної служби Сергій Лебедко, який вже був затриманий за хабарництво, написав заяву на звільнення за власним бажанням відразу після того, як його призначили в.о. начальника Офісу великих платників податків ДФС. Про це УНН проінформувало власне джерело.

Так, Сергій Лебедко був призначений в.о. начальника Офісу великих платників податків Державної фіскальної служби. Але як тільки це набуло розголосу в мережі, він написав заяву на звільнення за власним бажанням.

Додамо, що у 2017 році він, виконуючи обов’язки начальника управління внутрішньої безпеки ДФС, був затриманий на отриманні хабара обсягом 66 млн грн та був звільнений. Суд щодо цієї справи досі не закінчився.

На сайті НАЗК розміщена декларація, яку Лебедко подав після звільнення у 2017 році та щорічна декларація, подана у травні 2020 року. Свіжої декларації перед зайняттям останньої посади він не подавав.

Як повідомляв УНН раніше, Вищий антикорупційний суд дослідив низку томів письмових доказів у справі ексголови Державної фіскальної служби Романа Насірова та керівника департаменту ДФС Володимира Новікова.

Нагадаємо, колишній голова ДФС Роман Насіров та керівник департаменту Володимир Новіков обвинувачуються у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Крім того, ексголові ДФС інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Українські Національні Новини

Політика