ukenru
pidnyati-kelikh-za-sobornist-ukrayini-dr-zhitnik-rozpoviv-pro-koloritni-ukrayinski-kokteyli

Підняти келих за Соборність України: "Др. Житник" розповів про колоритні українські коктейлі

 • 17922 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. Сьогодні відзначається День Соборності України. Тож для тих, хто у п’ятничний вечір хоче підняти келих за єдність нашої держави, експерти першої крафтової горілки "Др. Житник" підготували пару рецептів по-справжньому українських колоритних коктейлів, передає УНН.

Коктейль "Слава Україні"

Хоч цей коктейль і виконується у вигляді синьо-жовтих прошарків, але він достатньо легкий у приготуванні, тож навіть новачок з легкістю впорається.

Компоненти:
▪️ горілка "Др. Житник. Крафтова" - 100 мл;
▪️ апельсиновий сік — 50 мл;
▪️ цукровий сироп — 50 мл;
▪️ сироп "Блю Кюрасао" — 20 мл.

Приготування: змішуємо 50 мл горілки з сиропом "Блю Кюрасао", додаємо трохи негазованої води та перемішуємо. Після цього змішуємо 50 мл горілки з апельсиновим соком і додаємо до них цукровий сироп, щоб збільшити густину нижнього жовтого прошарку. Обережно наливаємо на низ жовтий прошарок рідини, а зверху за допомогою барної ложки наливаємо отриманий блакитний сироп.

Коктейль "Україна"

Цей лонгдрінк так лаконічно називається, тому що всі його компоненти аутентичні та з українським колоритом. Вони є майже у кожному домі або з легкістю знайдуться на полицях магазину.

Компоненти (на дві склянки):

▪️ листя м'яти з 6 гілочок;
▪️ гречаний мед – 1 ч.л.;
▪️ яблучний сік – 160 мл;
▪️ настоянка з медом "Др.Житник Калганова" - 100 мл;
▪️ газована вода – 200 мл.

Приготування: розтерти на дні склянки листя м'яти з медом, додати настоянку з медом, а потім – яблучний сік і гарно перемішати. Залити газованої води та всипати льоду.

Українські Національні Новини

Новини Бізнесу