ukenru
pidlitok-u-daniyi-znayshov-ostanki-litaka-chasiv-ii-svitovoyi

Підліток у Данії знайшов останки літака часів ІІ світової

 • 10627 переглядiв

КИЇВ. 9 березня. УНН. На півночі Данії 14-річний підліток знайшов уламки військового німецького літака часів Другої світової війни разом з останками пілота, передає УНН з посиланням на CNN.

Зазначається, що 14-річний Даніель Крістіансен разом з батьком під час проведення дослідження для уроку історії віднайшли військовий літак.

"Ми пішли на поле з металошукачем. Я думав, що ми максимум знайдемо старі тарілки, або ще щось, щоб Даніель показав у школі. Спочатку ми викопували багато бруду з металевими фрагментами в ньому. Потім ми раптом наткнулися на кістки і шматки одягу", - сказав батько Клаус Крістіансен.

Він також зазначив, що ще його дід йому розповідав про те, що в тому полі в роки війни впав німецький літак.

"Ми вважаємо, що це було приблизно в листопаді або грудні 1944 року", - сказав чоловік.

Представники місцевої поліції заявили, що ймовірно літак є німецьким винищувачем "Мессершміт".

В Історичному музеї Північної Ютландії, куди передали літак і останки пілота, повідомили, що скоро зможуть підтвердити особу загиблого на основі знайдених документів та іншого майна. Ймовірно, літак вилетів із німецької тренувальної бази місті в Ольборзі.

Разом з останками пілота знайшли костюм, капелюх і три невикористаних презервативи, крім того був знайдений гаманець, у якому знайшли датські монети і продовольчі талони для їдальні на базі Ольборгу.

Як повідомляв УНН, 9 березня влада німецького міста Дюссельдорф оголосила евакуацію 8 тисяч жителів після виявлення бомби Другої світової війни.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП