pid-chas-viyni-ponad-60-vtrat-sprichineni-artileriyeyu-predstavnik-genshtabu

Під час війни понад 60% втрат спричинені артилерією – представник Генштабу

 • 531220 переглядiв

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Артилерія продовжує залишатися одним із основних факторів у веденні бойових дій – понад 60% втрат у війні спричинені артилерією. Про це на брифінгу в Military Media Center розповів представник Центру досліджень трофейного та перспективного озброєння та військової техніки Генштабу ЗСУ старший лейтенант Андрій Рудик, передає УНН.

Рудик навів кілька промовистих фактів результатів застосування артилерійського озброєння: понад 60% втрат під час війни спричинені артилерією; за півтора року облоги Сараєва артилерією було повністю знищено 35 тис. будівель; північнокорейська артилерія за одну годину стрільби може вбити та поранити 200 тис. людей.

За його словами, всупереч численним прогнозам щодо домінування повітряної складової у конфліктах майбутнього, артилерія продовжує залишатися якщо не вирішальним, то основним фактором у веденні бойових дій.

І наразі, за словами представника Генштабу ЗСУ, рф намагається компенсувати свою безпорадність артилерійськими обстрілами українських міст. Застосування артилерії є своєрідним засобом підняття бойового духу для окупантів, каже Рудик.

Він зазначив, що щоденна кількість таких ударів різної інтенсивності по території України може сягати 100 і більше.

«Це один із основоположних засобів забезпечення росією перманентного терористичного акту проти українського суспільства», - додав Андрій Рудик.

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Байден заявив, що путін "уже втратив Україну"

     • 782309 переглядiв