ukenru
pid-chas-obshukiv-u-spravi-nardepiv-b-rozenblata-i-m-polyakova-vilucheno-104-kg-burshtinu-a-sitnik

Під час обшуків у справі нардепів Б.Розенблата і М.Полякова вилучено 104 кг бурштину - А.Ситник

 • 10875 переглядiв

КИЇВ. 20 червня. УНН. Правоохоронці вилучили 104 кг незаконно добутого бурштину, який мав реалізовуватися через фірму, зареєстровану на сестру народного депутата Борислава Розенблата. Про це на брифінгу заявив Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, передає УНН.

"Був проведений обшук у самому під'їзді, коли підійшла дружина (М.Полякова – ред..)… Нами було відстлідковано всі кошти, в тому числі частина коштів, які були отримані в якості неправомірної вигоди були витрачені на придбання телефону, тому як речовий доказ по справі було прийнято рішення вилучити цей телефон", - заявив А.Ситник.

За його словами, в ході іншого обшуку, вчора також правоохоронцями була вилучена перша партія бурштину, який мав бути реалізований через підприємство сестри Б.Розенблата.

"Вилучено 104 кг бурштину. Це була якраз пробна партія, щоб залучити цю схему", - зазначив А.Ситник.

В свою чергу, керівник САП Назар Холодницький зазначив, що дії причетних до схеми осіб попередньо кваліфіковані слідством як ч.4 ст 368 та ч.3 ст 369-2, а також ст.. 27 і 28 ККУ, які регламентують ролі кожного з учасників.

Він зазначив, що представники НАБУ, поки не проводили обшуків у приміщенні, де проживає народний депутат М.Поляков.

Нагадаємо, Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до Генеральної прокуратури України подання на зняття депутатського імунітету з народних депутатів Борислава Розенблата та Максима Полякова.

Як повідомляв УНН, САП і НАБУ розслідують провадження стосовно Б.Розенблата та М.Полякова щодо незаконного видобутку бурштину.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП