pid-avdiivkoiu-rosiiany-vtratyly-ponad-13-tysiach-soldativ-ta-bilshe-nizh-dvi-sotni-boiovykh-mashyn-rozvidka-ssha

Під Авдіївкою росіяни втратили понад 13 тисяч солдатів та більше, ніж дві сотні бойових машин - розвідка США

 • 102426 переглядiв

Звіти американської розвідки свідчать про значні втрати російських військових, понад 13 000 осіб, та втрату 220 одиниць техніки під Авдіївкою. Незважаючи на ці невдачі, росія продовжує свої наступальні операції.

Розсекречені дані американської розвідки свідчать про масштабні втрати росіян внаслідок штурмових дій під Авдіївкою. Про це з посиланням на Голос Америки передає УНН

Деталі

Зазначається, що понад 13 000 російських військовослужбовців було вбито або поранено після того, як москва почала жовтневий наступ по лінії Авдіївка-Новопавлівка на сході України.

Крім того, розвідка США вважає, що ЗСУ вдалось знищити чи підбити понад 220 російських бойових машин, що еквівалентно 6 батальйонам техніки.

Спроба Росії здійснити наступ не принесла жодних стратегічних здобутків

- заявила представниця Ради національної безпеки США Едріенн Вотсон.

Вона також заявила, що втрати росіян на полі бою були "серйозними".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Умєров та Залужний відвідали позиції воїнів на Східному напрямку: обговорили посилення фортифікацій

За її словами, попри втрати росія продовжує йти штурмові дії. 

росія, схоже, вірить, що взимку глухий кут на полі бою вичерпає підтримку Заходу для України і зрештою дасть росії перевагу, незважаючи на втрати та постійну нестачу навченого персоналу, боєприпасів і обладнання

- пояснила вона.

Американські офіційні особи зазначають, що Україна також зазнала втрат, але вони не такі великі, як у Росії. За словами американських чиновників, дані про втрати з обох сторін конфлікту залишаються приблизними.

Доповнення

Згідно з даними Генерального штабу ЗСУ, станом на 13 грудня 2023 року, з початку вторгнення в Україну російські війська зазнали приблизно 341 500 втрат особового складу та втратили 5 682 танки.

Нагадаємо

Начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш заявив, що російські війська проводять часті дрібномасштабні штурми Авдіївки з різних напрямків, намагаючись знайти шпаринку в лінії оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог не припиняє ведення наступальних дій по всьому фронту - Сирський

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Як захистити авто від воєнних ризиків?

     • 40792 переглядiв