ukenru
pid-aresht-vzyali-gendirektora-kombinatu-za-finansuvannya-lnr

Під арешт взяли "гендиректора" комбінату за фінансування "ЛНР"

 • 11380 переглядiв

КИЇВ. 15 січня. УНН. На Луганщині взято під варту прибічника терористів, який здійснював фінансування силового блоку терористичної організації "ЛНР", передає УНН з посиланням на прес-службу ГПУ.

"Прокуратурою Луганської області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом фінансування тероризму громадянином України за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-5 КК України. Досудовим розслідуванням встановлено, що з 2014 року вказаний громадянин обіймав посаду так званого "генерального директора" одного з захоплених державних підприємств Луганщини, що знаходиться на тимчасово непідконтрольній українській владі території області", - йдеться у повідомленні.

За даними прокуратури, перебуваючи на зазначеній посаді, останній здійснював загальне керівництво так званим "державним підприємством", у тому числі підписував договори на поставку продукції комбінату, здійснював сплату податків до так званого "бюджету терористичної організації "ЛНР", з якого у подальшому відбувалося фінансування силового блоку терористичної організації, а саме так званих "генеральної прокуратури "ЛНР", "міністерства державної безпеки "ЛНР", "міністерства внутрішніх справ "ЛНР" тощо.

Наразі поплічнику терористів повідомлено про підозру у вчиненні ним кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-5 КК України (фінансування тероризму) та ухвалою слідчого судді Сєвєродонецького міського суду до останнього застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Нагадаємо, на Луганщині заочно судитимуть одного з головних "митників "ЛНР".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП